Vatten

Hej
På senare tid har vattnet börja innehålla syre. Vattnet är först grumligt men klarnar efter en stund. Har ni någon förklaring till det?
Mvh
Karl-Johan
Karl-Johan

Kommentarer

 • Hej Karl-Johan, tack för ditt meddelande.

  Syre i vattnet är helt normalt och kan komma in av olika anledningar, det uppmärksammas precis som det har gjort nu där det ser vitt eller grumligt ut men klarnar upp sig om man låter vattnet ligga en stund.

  Den främsta anledningen till att luftbubblor bildas är om vattnet har värmts upp, kallt vatten kan innehålla mer syre än varmt vatten och vattnet är oftast kallare i ledningarna ute i gatan jämfört med ledningarna i fastigheten. När du då har spolat ut det varmare grumliga vattnet ur dina egna ledningar så kommer du åt det kallare bubbelfria vattnet.

  Den näst främsta anledningen till vitt och grumligt vatten är att i samband med vattenavstängningar eller ledningsarbeten så kan luft tränga in i ledningarna, då kan det vara grumligt under längre tid men ska lösa sig inom ett dygn med normal vattenförbrukning.

  Om du mot förmodan skulle ha varit med om en vattenavstängning och vattnet fortsatt är grumligt efter en dag så kan du kontakta oss på kundservice via telefon eller mejl och uppge din adress så kan vi undersöka saken vidare. Våra kontaktuppgifter för vatten och avlopp är som följande:

  Tel: 08-540 835 00
  E-post baserat på kommun:
  osteraker-va@roslagsvatten.se
  vaxholm-va@roslagsvatten.se
  taby-va@roslagsvatten.se
  knivsta-va@roslagsvatten.se
  vallentuna-va@roslagsvatten.se
  ekero-va@roslagsvatten.se

  Hoppas att detta besvarade dina frågor, hör av dig om du har fler frågor eller behöver ytterligare hjälp.

  Tack för att du kontaktade oss och ha en fortsatt fin dag.

  Jesper
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.