Avgift bostadsenhet

Avgift bostadsenhet 2.384:-/år, vad är det för påfunnen avgift ? Man betalar ju för vatten/spillvatten Dagvatten ?
Lennart

Kommentarer

 • Hej Lennart,

  Tack för ditt inlägg.
  I Ekerö kommun så är den fasta avgiften uppdelad i två delar.

  En del som på fakturan heter Fast avgift vatten/spillvatten. Dagvatten gata + fastighet - Denna avgift betalar alla fastigheter i kommunen.

  Den andra heter Avgift bostadsenhet. Beräknat per antal lägenheter - Denna avgift baseras på hur många bostäder som finns på fastigheten. Alla betalar för minst en bostad men de fastigheter som har flera bostäder betalar denna avgift gånger antalet bostäder som finns på fastigheten.

  Du betalar för en av vardera avgift och då betalar du för en fastighet med en bostad.

  Med vänlig hälsning
  Alva
 • Tack för svar men,är det något nytt påfund ? Det måste väl vara samma sak som skrivs i första inlägget när ni skriver avgift bostadsenhet och i första stycket kallar ni det för fastighet, jag får inte ihop det .

  mvh
  Lennart
 • Hej Lennart,

  Detta är inte en ny avgift men vi har gjort lite förändringar i texterna på fakturorna. På tidigare fakturor specificerades denna avgift med texten Fast avgift per villa/lägenhet.

  En fastighet kan ha flera bostadsenheter (bostadshus/lägenheter). Alla fastigheter betalar båda dessa avgifter men fastigheter där det finns flera bostäder betalar mer för Avgift bostadsenhet.

  Med vänlig hälsning
  Alva
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.