Mer information gällande gemensamhetskärl för Tynningö

Vi har fått många frågetecken kring avfallshanteringen för Tynningös gemensamhetskärl. Roslagsvatten styr denna hämtning och bestämmer hur ofta dessa ska tömmas. Hämtningschemat är upplagt utifrån antal kunder i området.

Vi har fått många samtal om att gemensamhetskärlen är fulla. Det har att göra med att många flyttar ut eller börjar använda sina sommarstugor. För att klara det ökas hämtfrekvensen upp under veckorna 26-33 då alla gemensamhetskärl på hela ön hämtas samtidigt varje vecka mot varannan vecka resten av året.

Vi märker en tydlig trend. Fler och fler flyttar ut permanent och många använder även sina sommarstugor året om. Till nästa år kommer vi att se över hämtningsfrekvensen och eventuellt genomföra en förändring i form av en tidigareläggning av hämtningsfrekvensen varje vecka mellan vecka 24-35 jämfört med dagens hämtningsschema som sker vecka 26-33.

Idag töms gemensamhetskärlen på fredagar. Detta är en förändring mot 2018 då tömningsdagen var måndag. Anledningen till denna förändring är schemaomläggningen för hela Vaxholms stad. Det nya schemat innebär ett mer effektivt sätt att hämta avfallet och sparar dämed på miljön.


Malin
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.